"I welcome and seek your ideas, but do not bring me small ideas; bring me big ideas to match our future." - Arnold Schwarzenegger

23 April, 2014

Rezeki !

Assalamualaikum w.b.t

Wo woo woo !! Lamo dok hupdate ni tiba tiba rasa awkward nak tulih. Okay, kali ni kita punya topik rezeki. Alhamdulillah, janji Allah itu pasti. Orang yang banyak bersabaq ni rezeki dia luaihhh (luas).

04 Feb 2014: Dari Utagha, kini aku terdampaq di Pantai Timur. Alhamdulillah, rezeki aku dpt buat latihan industri (LI) dekat Petronas Penapisan (Terengganu) Sdn Bhd or PP(T)SB. Dikelilingi org-org yg byk support aku, bertuah hidup ni. Rasa bernapaih (bernafas) balik ! Tak tau nak habaq la. Even pointer rendah, bukan kata cukup-cukup makan. Memang tak cukup pon, dpt jugak LI dekat Petronas. Rezeki kita mana nampak. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia aku tak tau. Dgn elaun yg agak memuaskan ditambah dgn PTPTN, aku rasa senang WALAUPUN kdg-kdg beberapa perkara ada laa sikit sikit menyusahkan. Tapi , bersyukur ! Aku habih praktikal 20 June. To be honest, aku tak kisah kalau aku tak dapat kerja dekat Petronas. Bila aku sampai sini, baru mata terbukak habaq hang. Lubang qeja berceretek atau bersepah atau berlambak. So, pilihan di tangan aku. Dan decision yg aku buat nanti mungkin tersasar jauh drpd apa yg aku belajaq lani. So kita tungguuuuuuu

07 - 08 March 2014: Rezeki kali ni cousin aku drpd KL, sorang travel agent menawarkan percutian percuma 4hari 3malam di Pulau Redang. Org tengganu pon tak penah sampai lagi aku dah sampai. Boleh masuk Redang Book of Record ni. Punbagaimanawalau, disebabkan terikat dengan praktikal aku boleh p sat ja. 2 hari bagaikan tak cukup. So aku hidang secara random gambaq dua hari di sana. Zasssssss !









11 - 13 April 2014: Bagai ada yang memahami ketidakpuassan trip itu hari, rezeki kali ni Petronas sendiri bagi. Dilantik sebagai organizing committee utk program Join Our Mission 365 (JOM 365). Kali ni p lama sikit, so byk la sikit gambaq yg boleh di snap. Last trip tak sempat nak snap sunrise, kali ni berhasil. Macam biasa, biaq gambaq berbicagha. Pekat utagha dia kan kan ?







































Ada byk lagi trip nak habaq kat hampa tapi Petronas ambik aku qeja bukan suruh update blog. K bai