"I welcome and seek your ideas, but do not bring me small ideas; bring me big ideas to match our future." - Arnold Schwarzenegger

01 August, 2015

Part of Me (Last Part)






Salam sejahtera ke atas kamu.

Masuk tahun 2015 terus abang sibukkan diri. Aktifkan diri buat itu ini. Abang rasa hidup abang sangat woww masa tu. Abang mula susun jalan hidup abang. Soal jodoh abang serah semua pada-Nya.

Nak dijadikan cerita pada May 2015 a few day lepas abang konvo, abang dapat satu call. What a big suprised ! Atika call. Sebelum tu abang nak tanya, apa perasaan hangpa bila dapat call daripada orang yang hangpa suka selama ni? Macam tu lah abang rasa. Mungkin lebih lagi. Speechless, clueless. 

Even dia call nak tanya pasal sungai Juru but persoalannya siapa sangka dia akan call abang. Abang sendiri tanjat terkezut. Tiba-tiba blood pressure abang naik, berpeluh. Tapi abang punya level cool dah sampai tahap master. Since that day, abang keep in touch dengan dia. Whatsapp, wechat. Even tak selalu tapi abang rasa happy. Sampai satu masa at the end of June, abang rasa nak terus terang. 

Tengah malam tu abang whatsapp dia, abang terus terang yang abang nak masuk meminang even at that time abang punya saving takdalah banyak mana. Risau jugak kalau kalau dia suruh masuk meminang besok hahahaha

Malam tu abang rasa nak menangis. Sebab apa? Sebab dia terima abang. Officially abang melamar or suara kan hasrat abang on 30th June 2015. And I really hope this relationship will end up until Jannah. InsyaAllah. Pic di atas abang pick randomly. That's how abang dan dia harini. Abang dah tak perlu curi tengok lagi sebab dia dah selalu ada dengan abang hehehe

Akhirnya, selepas 4 tahun abang tunggu, abang berjaya curi hati dia. Not just dia, hati parent and family dia. Apa yang abang belajar adalah erti kesabaran dan pengorbanan. Abang sabar tunggu, sebab abang yakin.

Untuk Nur Atika, Amoi, Sayang or whatever I had call you before,
"I may not be your first. But as long as you love me now, what else matters? I will hold you and give you the most I can. I am not going to hurt you and I am not going change you. I love you the way you are. I will always be there for you. I lost you once. I am not going to lose you again. I don't have much to give you, but I promise you can have the best of me."