"I welcome and seek your ideas, but do not bring me small ideas; bring me big ideas to match our future." - Arnold Schwarzenegger

08 July, 2015

Part of Me (Part 2)


Salam sejahtera ke atas kamu.

Ok, abang nak buat sambungan untuk entry yang lepas. Abang nak tulis habis terus satu story tak boleh pasai abang nak kena recall balik. Bila dah dapat recall abang nak kena skip pulak part yang tak penting. Kalau boleh filter, dah lama abang buat.

Back to topic, paham quote dekat atas tu. "If it's meant to be it will be." 

Ok abang teruskan. Tahun 2010 abang biarkan berlalu begitu sahaja. Aband decide buat sementara hati abang close for renovation. Maka abang reserve hati abang, moga-moga dia sedar kehadiran abang. Bukan senang nak bina balik, kalau bina balik pon belum tentu sama macam yang mula-mula. Jadi abang pilih nak bina baru instead of renovate balik apa yang dah runtuh. Pilihan abang masa tu cuma dia, hati meronta bagi nak gila, jiwa derita dahagakan kasih daripadanya. Pergh ayat ! Ini kalau kena dekat girlfriend hampa mau kencing manis budak tu. So, please don't use this words at home hahahaha

Tahun 2011, abang sibuk cari duit, mana tahu ada rezeki dapat sambung belajar kan. At that time, abang dah jarang dengar pasal dia. Buat apa? sihat kah? Dengan siapa? 

Yang abang mampu masa tu cuma stalk dia, itupun jarang sekali dapat stalk. Kerja masuk pukul 9 balik pukul 10. Agak terhad untuk abang bahagikan masa. Senang cerita, abang sengaja sibukkan diri. Itu yang abang mampu buat. 

Alhamdulillah, abang dapat surat tawaran sambung degree dekat UiTM Penang. Ikutkan hati, mahu saja abang bawa hati yang lara ni pergi obersi. Bukan masalah rezeki, tapi kenalah cermin diri. Belajar malas nak pergi obersi, pukul dengan besi baru tau hahahaha

At that time abang dengar dia dapat further study dekat Universiti Malaysia Terengganu. Hati abang mula tak tenteram padahal bukan ada apa-apa pon hahahaha

Tapi abang yakin, kalau ada jodoh kita pasti jumpa lagi satu hari nanti. InsyaAllah

Maka bermula lah kehidupan sebagai student  universiti........

No comments:

Post a Comment