"I welcome and seek your ideas, but do not bring me small ideas; bring me big ideas to match our future." - Arnold Schwarzenegger

27 July, 2015

Part of Me (Part 3)


Salam sejahtera ke atas kamu.

Hopeless. 

That's the only thing yang abang rasa beberapa tahun yang lepas sebelum kenal dia. Abang kan stalker tegar. So abang tahu sedikit sebanyak pasal dia. Kisah hidup dia dan kisah abang berbeza. Abang tak dak lah frust sampai nak hiris tangan guna cotton bud, gantung kaki ke atas kepala ke bawa, telan sup ayam sampai tercekik. Tak dak lah sampai cengitu.

Abang ada la juga contact dalam facebook tapi tersangat lah jarang. Rasanya once in 4,5 month kot. Abang selalu usik dia dekat insta. Kadang-kadang abang cuba bagi hint. Mungkin hint abang tak sampai dekat dia. Jelas disitu abang tak cukup power lagi.

So, lepas abang tahu yang she had someone, I can't tell you all semua macam mana abang rasa. At that time abang rasa kecewa dengan diri sendiri. Sebab abang tak pernah cuba approach her. Masa tu memang menyesal tak sudah lah. Cuba cakap dekat abang manusia mana yg takdak perasaan. Abang pon manusia juga. 

Apa boleh buat nasi sudah jadi bubur. Masa tu abang dah tak fikir pasal jodoh sangat. Tanya pasal kawin pon abang cakap nuu umoq 30 baru kawin. Begitu sombong, angkuh dan yakinnya abang pada masa tu hahahaha

Masa tu yang ada dekat abang cumalah harapan. 2 tahun setengah abang dekat UiTM, abang berjaya pagar pintu hati abang dengan sangat kukuh. Lagi setengah tahun biasalah, kecundang di tepi jalan. Nasib baik tepi jalan, kalau tengah jalan mampus abang kena langgar hahaha

Latihan praktikal dulu, abang kena campak dekat pantai timur. Bagi abang, ini tempoh yang mematangkan abang. Jauh daripada family abang sorang-sorang berani mati bawa diri. Pernah dulu terdetik dalam hati. kalau takdak yang datang mengetuk pintu hati, abang nekad nak bawa diri.

Masa terus berlalu, abang terus matang. Tabah abang harungi semua benda sendiri. Akhirnya abang berjaya grad on time. Alhamdulillah, dengar2 dia pon dah grad. "Tahniah atika" kata abang dalam hati.

Abang ada sedikit saving, jadi untuk menyembunyikan diri abang travel ke sana kemari. The last place abang travel is Seoul, Korea. Sepanjang abang dekat Seoul, abang muhasabah diri, dekat mana silap abang. Travel banyak sedarkan abang tentang kehidupan. Abang tekad balik Malaysia abang nak luahkan perasaan yang abang pendam selama ini. Abang cari masa yang sesuai.

December 2014, akhirnya apa yang abang pendamkan, sudah abang luahkan. Walaupun respon tidak seperti yang diharapkan, tapi abang rasa satu kepuasan yang selama ini abang cari.......

No comments:

Post a Comment